SanastoLuottojen ja vippien maailmassa on olemassa paljon erityisiä sanoja, termejä ja nimikkeitä.

Näistä on hyvä olla selvillä, kun on luottoa hankkimassa. Sanaston tunteminen auttaa ymmärtämään luoton ehtoja.

Erilaiset luotot

Yksityishenkilöille on tarjolla monenlaisia luottoja, jotka vaihtelevat pikaluotoista osamaksumyyntiin, luottokortista opinto- ja asuntolainoihin. Luottoa voi liittyä myös matkanjärjestäjien ja huonekalu- sekä kodinkoneliikkeiden toimintaan. Puhutaan kuluttajaluotoista. Kuluttajaluottoja on kahta laatua, kertaluottoja ja jatkuvia luottoja.

Mikä on kertaluotto?

Kertaluotto on yksi summa, jonka luotonantaja toimittaa luotonottajan käyttöön kerralla. Se maksetaan takaisin joko kerralla tai sopimuksenmukaisesti erissä. Luoton tarjoaja voi vaatia isommissa luotoissa vakuutta, vaikkapa asuntoa hankittaessa. Pienemmissä kertaluotoissa ei välttämättä ole vakuuksia, kuten pikavipissä tai vaikkapa nettikaupan osamaksullisissa ostoissa.

Mikä on jatkuva luotto?

Jatkuva luotto on tiettyyn määrään, eli limiittiin saakka sovittu, jatkuvasti käytettävissä oleva luotto, tällaisia ovat esimerkiksi luottokorttiluotot. Korkokustannukset ja takaisinmaksuerät vaihtelevat luotontarjoajan ja kuukaudessa käytetyn luoton mukaan.

Mikä on Osamaksu?

Osamaksu on yksi luottojen muoto, jossa tuotteen omistus siirtyy ostajalle vasta tietyn tai koko kauppasumman maksamisen jälkeen, siihen saakka myyjällä on omistusoikeus tuotteeseen.

Mikä on pikaluotto?

Pikaluottojen kohdalla puhutaan usein pikavipeistä, ne ovat nopeasti internetin tai matkapuhelimen kautta käyttöön tulevia, lyhytaikaisia luottoja.

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista