Etua.fiEtua.fi on maksuton lainapalvelu, jossa täytetty hakemus välitetään useille lainantarjoajille.

Etuaa ylläpitää Etua Oy, joka suomalainen yhtiö. Yritys on aloitettu vuonna 2008 ja päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä.

Pähkinänkuoressa

Ikäraja: 20 vuotta
Vippiä: 2000-50000 euroa
Maksuaika: 1-15 vuotta
Siirry tästä Etua.fi:n vippiin »

Alkutietoja

Etua.fi lainapalvelu tarjoaa kahdenlaista lainaa. Sen kautta voit hakea asuntolainaa taikka pienempään lainan tarpeeseen kulutusluottoa. Mielestäni Etua palvelu on helppokäyttöinen ja todella nokkela ratkaisu siihen, että voit saada useita vaihtoehtoja lainaa ajatellen.

Lainaehdot?

Etua palvelun kautta kulutusluottoa haettaessa hakijan tulee täyttää Etua palvelun vaatimat kriteerit, jotta lainaa voidaan myöntää. Nämä kriteerit eivät ole suuren suuret, mutta kerron ne joka tapauksessa. Hakijan tulee olla 20 vuotta täyttänyt, omata vakaat kuukausitulot ja hänen luottotietojensa on oltava ehdottoman puhtaat. Vakituinen kotiosoite Suomessa vaaditaan myöskin. Mikäli hakija täyttää kriteerit, mutta hänellä on maksuhäiriömerkintä, lainaa ei ikävä kyllä voida myöntää.

Vipin hakeminen

Ensimmäinen kulutusluotto haetaan verkkosivun kautta. Tämä siksi, että sivustolle tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Ensimmäisen tunnistautumisen jälkeen verkkopankkitunnuksia ei enää tarvita. Kun hakemus on lähetetty, sähköpostiisi tulee lainatarjouksia kulutusluotoista, jotka voivat sopia juuri sinun tarpeisiisi. Hakijan tulee valita näistä itselleen sopivin ja ottaa itse yhteyttä lainantarjoajaan. Lainantarjoajan kanssa sitten sovitaan takaisinmaksuajoista ja myöskin siis lainattavasta summasta.

Lainahakemukseen pääset helposti yläpuolen napista. Hakemuksen voit täyttää verkossa valitsemalla halutun lainamäärän ja -ajan ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

Yhdellä hakemuksella useita tarjouksia

Palvelu tarkistaa asiakkaan luottotiedot ja osoitetiedot sekä tallentaa tiedot asiakasrekisteriinsä. Kuten muitakin kulutusluottoja haettaessa, lainantarjoajat pyytävät yleensä asiakkaan palkkatiedot hakemuksen käsittelyä varten. Etua-palvelun kautta haettava kulutusluoton summa on 2000-50000 euroa ja maksuaika on 1-15 vuotta. Kun Etua.fi on käsitellyt hakemuksen, asiakas saa sähköpostitse tiedot siitä, mille kumppaneilleen palvelu on välittänyt hakemuksen.

Sopimus lainantarjoajan kanssa

Lainantarjoajat ottavat asiakkaaseen yhteyttä joko puhelimitse tai lähettämällä lainatarjouksen. Tarjouksen saatuaan asiakas neuvottelee lainantarjoajan kanssa, eikä Etua.fi osallistu enää tässä vaiheessa asiakkaan ja lainantarjoajan väliseen keskusteluun. Kulutusluottojen kustannukset vaihtelevat lainan määrän, lainantarjoajan ja tuotteen mukaan. Kustannukset koostuvat yleensä lyhennyksistä, korosta ja tilin kuukausimaksusta. Luottojen vertailussa kannattaakin käyttää todellista vuosikorkoa, jossa otetaan huomioon sekä luoton nimelliskorko että luottoon liittyvät kustannukset.

Mahdollisuus vertailla eri tarjouksia

Etua.fi lähettää saman hakemuksen harkintansa mukaan useille lainantarjoajille, ja koska samalla hakemuksella voi saada useita tarjouksia, tämä nopeuttaa eri vaihtoehtojen vertailua. Etua.fi-asiakaspalveluun saa yhteyden verkkolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse arkisin klo 10–15.

Voinko saada useamman pikalainan?

Voit saada, koska Etualla on useita yhteistyökumppaneita ja tästä syystä, jos et jostain saa pikavippiä, niin voit saada sen toisesta paikasta.

Tietoturvallinen?

Etuan lainahakemuksessa on käytössä ssl-tekniikka (https), joka tarkoittaa sitä, että täyttämäsi tiedot kryptataan ja menee netin ylitse Etualle salattuna. Tästä johtuen pidän tietoturvallisena käyttää.

Laskua sähköpostilla?

Tämä on riippuvainen lainayhtiöstä, jolta saat tarjouksen. Voin yleisesti sanoa, että todella moni lainayritys on valmis lähettämään laskun sähköpostiisi.

Lasku kadonnut?

Jos et löydä laskuasi, niin kannattaa ottaa yhteyttä soittamalla tai sähköpostilla asiakaspalveluun ja pyytää lasku vaikka sähköpostiisi.

Palveluajat?

Asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin klo 10-15 ja palvelee niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Netin kautta voit hakea vippiä kellon ympäri.

Vastaamisen nopeus?

Heitin asiakaspalveluun kysymyksen sähköpostilla. Sain vastauksen siihen loppupäivästä, joka on hyvä suoritus asiakaspalvelulta. Nopeammin yhteyden saat soittamalla.

Esimerkki vipistä

Vippisumma: 1000 €
Laina-aika: 1 vuosi
Kuukausimaksu: 88 €
Kuluja: 56 €
Yhteissumma: 1056 €

Sivun muokkaukset

9.8.2016: Korkein summa kasvoi 40000 € -> 50000 €
21.8.2015: Suurin vippisumma nousi 40000 euroon
20.6.2015: Kerrottu laskun katoamisesta
23.4.2015: Useammasta pikalainasta osio
6.3.2015: Sähköpostilaskusta kappale
22.1.2015: Yritystiedoista kerrottu
17.10.2014: Muutettu uudeksi ikärajaksi 20 vuotta
28.8.2014: Alhaisin vippisumma noussut 500 € -> 1000 €
8.8.2014: Kirjoitettu vastausnopeudesta
8.6.2014: Lisätty tietoa turvallisuudesta
21.4.2014: Kerrottu vipin esimerkistä
22.2.2014: Kirjoitettu aukioloajoista
7.11.2013: Lisätty lainaehdot, tietoa hakemisesta sekä ikäraja noussut 20 -> 22 vuoteen
2.7.2013: Päivitetty tietoja

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista