PeruuttaminenPikavipin ottajalla on oikeus halutessaan peruuttaa vippi.

Sen voi tehdä sopimuksen tekemisen jälkeen ja vielä luoton tilille saapumisen jälkeenkin. Peruutus tulee tehdä 14 vuorokauden eli 2 viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä. Niissä tapauksissa, kun sopimus toimitetaan jälkikäteen, esimerkiksi kirjeenä luotonottajalle, 14 päivän peruutusaika alkaa siitä, kun kuluttaja on saanut sopimuksen itselleen sähköpostiin tai kirjallisena, kuten kirjeenä.

Peruuttamisilmoitus

Vipin peruuttamisesta on aina ilmoitettava luotonantajalle. Peruuttamisilmoitus tulee tehdä niin kutsutusti pysyvällä tavalla, eli tehdään kirjallisena ja palautetaan joko kirjeenä tai sähköpostilla. Lainan peruuttamista ei tarvitse perustella.

Mahdollisia kustannuksia lainan peruuttamisesta

Vipin sopimuksessa voi olla kirjattuna mahdolliset ehdot luoton peruuttamisen varalta. Mikäli mitään ehtoja sopimuksessa ei ole, mitään kuluja ei voida periä. Ennen sopimusta kerrottujen ja sopimuksessa mainittujen ehtojen kohdalla luotonantaja voi periä pikavipin peruuttamisesta korvauksen. Yleensä se on luoton korko siltä ajalta, kun vippi on luotonottajan käytettävissä ollut. Silloin kun laina hankitaan niin sanotusti etämyyntinä, esimerkiksi pikavippi matkapuhelimen tai internetin kautta, luotonantaja voi vaatia korvausta, jonka määrä riippuu luoton määrästä.

Kun pikalainan määrä on 200-75000 euroa, voi luotonantaja vaatia korvaukseksi sopimuksen peruuttamisesta kulutusluoton korkoa siltä ajalta, kun luotto on ollut luotonottajan käytettävissä.

Kun taas pikavipin määrä on alle 200 euroa tai yli 75 000 euroa, tilanne on toinen. Tässä tapauksessa luotonantaja voi vaatia luoton todellisen vuosikoron mukaista korvausta vastaavalta ajalta kuin muutenkin. Peruuttaminen voi näin ollen maksaa paljon, suhteessa pikalainan määrään.

Pikavipin palautus luotontarjoajalle

Kun vipin peruuttamisilmoitus on tehty, tulee rahat palauttaa luotontarjoajan tilille välittömästi tai korkeintaan 30 päivän kuluessa ilmoituksen jättämisestä. Mikäli rahoja ei siinä ajassa ole palautettu, jää alkuperäinen luottosopimus ehtoineen voimaan.

Sivun muokkaukset

11.10.2014: Kirjoitettu uutta tietoa artikkeliin

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista