JärjestelyOn aina paras vaihtoehto ottaa velkojaan, kuten yritykseen tai luotonantajaan yhteyttä heti, kun tietää, ettei kykene suoriutumaan jostain maksusta.

Erityisesti taloudelliseen tilanteeseen vaikuttavat ongelmat, kuten vakava sairastuminen tai työpaikan menetys huomioidaan kyllä.

Vaihtoehtona maksujärjestely

On parempi yrittää sopia vaikka pidempi maksuaika kuin joutua maksamaan enemmän viivästyskorkoja ja perintämaksuja. Vaikka ajatus maksujärjestelyn pyytämisestä olisi ahdistava tai nolo, tilanne voidaan pelastaa. Yrityksissä ja luotontarjoajilla osataan hoitaa asia hyvin, etkä ole ensimmäinen joka sitä pyytää. Taho, jolle olet velkaa, osaa arvostaa sitä, että pyrit selvittämään ja hoitamaan velkasi.

Uusi maksujärjestely kannattaa aina pyytää kirjallisena. Pysy realistina uuden suunnitelman kanssa, jotta kykenet sen hoitamaan, uudestaan neuvottelu voikin olla jo vaikeampaa.

Vaihtoehtona sovintoratkaisut

Velkojien kanssa voi aina neuvotella erilaisista ratkaisuista tilanteessa, jos näyttää, ettei enää selviä laskuista ja veloista. Voit esimerkiksi pyytää kuukausittaisten maksuerien pienentämistä ja laina-ajan pidentämistä. Jos sinulla on useita pieniä luottoja, voit yrittää saada ne yhdistettyä, näin tilanne on helpommin hallittavissa. Maksuaikaa saadaan mahdollisesti pidennettyä ja erilaisia kuluja tulee vähemmän.

On usein mahdollista sopia myös maksuvapaista kuukausista, joiden aikana voit hoitaa muita kuluja ilman että velka aiheuttaa lisää ongelmia. Toisinaan on mahdollista alentaa velan korkoa, mikä helpottaa sekä lyhennyksiä, että kokonaisuudessaan maksettavaa summaa.

Pyydä apua ja neuvottele kaikkien kanssa

Erittäin painavasta syystä velkoja voi myös luopua velkansa perimisestä, asia pitää perustella hyvin ja siihen tarvitaan usein velkaneuvojan apua. Kun oma talous on solmussa, kannattaa aina pyrkiä tekemään kokonaisvaltainen sovintoneuvottelu. Jos velkojia on useita, olisi hyvä päästä sopimukseen kaikkien kanssa.

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä   (ei vielä ääniä)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista