Takuu-SäätiöTakuu-Säätiön lainaa käytetään veloissa olevan velkojen yhdistämiseen.

Lainantakaus kattaa lainamäärän 2000-34000 euroa, riippuen takausta hakevan henkilön velkatilanteesta.

Takaisinmaksuaikaa tulee maksimissaan 8 vuotta, joka maksun kuukausierän tavoin määräytyy maksuvaralaskelman mukaan. Maksuaikaan ja lyhennyserien määrään velallinen ei itse voi vaikuttaa. Takuu-Säätiön laina on yhtälailla korollista luottoa, kuin muutkin luotot.

Takuu-Säätiön lainan korot

Korko määräytyy lainan antavan pankin prime-korosta tai se sidotaan 12 kuukauden euribor-korkoon. Marginaali määräytyy pankin mukaan ja se on asiakaskohtainen, marginaali on maksimissaan 2 prosenttia.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Takuu-Säätiö laina ei kata kaikkia mahdollisia velkoja. Yleensä sillä on mahdollista yhdistää kaikki reaalivakuudettomat velat, eli luotot, joille ei ole annettu erillistä vakuutta tai panttia.

Mitä ovat reaalivakuudettomat velat?

Reaalivakuudettomiin velkoihin ei siis ole sopimusvaiheessa vaadittu panttia, kuten omaisuutta. Niihin luetaan yleensä joukko pankkilainoja, osamaksuvelkoja, pikaluottoja eli pikavippejä ja luottokorttivelkoja eli kaikenlaisia kulutusluottoja. Silloinkin kun niillä on henkilötakaus, ne lasketaan tähän ryhmään. Mukaan luetaan ne velat, joita velallinen on itse taannut ja ne ovat päävelalliselta jääneet hoitamatta.

Elämiseen ja asumiseen liittyviä velkoja tähän ryhmään lasketaan monia, rästiin jääneet vuokrat, yhtiövastikkeet ja vakuutusmaksut. Maksamatta jääneet velvoitteet, kuten verovelat, elatusapuvelat ja sakot tai vahingonkorvaukset sekä perintään ajautuneet valtion takaamat opintolainat. Myös peliriippuvuudesta aiheutuneet velat otetaan huomioon. Poikkeuksena yleensä vakuudellisista luotoista huomioidaan myös pienehköt autolainat.

Mitkä velat eivät kuulu lainan piiriin?

Velat, joissa on reaalivakuus, eli vaikkapa asuntolaina. Pankissa hoidossa oleva opintolaina on järjestelyluoton ulkopuolella, samoin Finnveran takaamat yrityslainat myös toiminimen kohdalla. Ulkopuolelle jäävät myös mahdolliset kuntien myöntämät sosiaaliset luotot. Suurehkot autolainat ovat harkintakohtaisia, ne eivät välttämättä kuuluu järjestelyluoton piiriin, paitsi silloin kun ne ovat kulutusluottoperustaisia, henkilötakauksella ja ilman reaalivakuutta.

Sivun muokkaukset

2.10.2014: Päivitetty artikkelia

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista