RisicumRisicumin sloganina on arkielämän rahoitusratkaisuja, joka kertoo mielestäni lainojen monipuolisuudesta.

Risicumin omistaa DFC Nordic Oy, jonka emoyhtiöllä on toimintaa useassa eri maassa. Suomalainen yhtiö on aloittanut vuonna 2005 ja tällä hetkellä työntekijöitä on noin 25 kappaletta.

Pähkinänkuoressa

Ikäraja: 20 vuotta
Vippiä: 50-2050 euroa
Maksuaika: 1-12 kuukautta
Siirry tästä Risicumin vippiin »

Ensimmäiset tunnelmat

Suomalainen Risicum tarjoaa sekä pienempiä, lyhytkestoisia pikavippejä 50-1000 euroa että suurempia kulutusluottoja. Tarjolla on erikokoisia luottoja erilaisiin rahoitustarpeisiin ilman vakuuksia ja takaajia.

Kuka voi hakea Risicumilta luottoa?

Luottoja myönnetään täysi-ikäisille oikeustoimikelpoisille Suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja sinulla on säännölliset tulot työstä tai eläke. Sinulla tulee olla myös verkkopankkitunnukset käytössäsi. Myönnettävä pikavipin määrä riippuu hakijan iästä, kun kyseessä on alle 23-vuotias henkilö. Alle 20-vuotias voi saada luottoa 50- 250 euroa. 20- 23-vuotias 40- 400 euroa ja yli 23-vuotiaille voidaan myöntää luottoja aina tuhanteen euroon saakka. Muita luottoja on mahdollista saada yli 23-vuotiaana.

Lainan summat ja ikärajat

Suomalainen Risicum tarjoaa sekä pienempiä, lyhytkestoisia pikavippejä 50-1000 €, että suurempia kulutusluottoja 1000-2000 €. Tarjolla on erikokoisia luottoja erilaisiin rahoitustarpeisiin ilman vakuuksia ja takaajia.

Ikäraja on pikavipeissä 18-23 vuotta, riippuen summasta. Kulutusluotoissa ikäraja on 25 vuotta.

Miten haetaan?

Risicum on auki maanantaista sunnuntaihin kello 7 -23. Luottoja voi hakea tekstiviestillä, puhelimitse tai verkkosivujen hakemuksen täyttämällä. Nettihakemus ei maksa mitään. Verkkosivuilla asetat laskuriin lainasumman ja sitten laina-ajan, jonka jälkeen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksien avulla, täytetään lainahakemus ja luetaan sen ehdot. Kun ehdot on luettu, hyväksytään ne.

Tekstiviestillä hakemista varten sinun täytyy tunnistautua verkkopankkitunnuksilla ja luoda itsellesi PIN -tunnus. Viestin hinta 1,90 euroa. Voit hakea luottoa myös soittamalla suoraan numeroon 0600-18681. Puhelun hinta 1,50 €/ min + pvm. Alustava lainapäätös tulee vuorokaudenajasta riippumatta heti lainan hakemisen yhteydessä. Tämän jälkeen sinun tulee toimittaa luotontarjoajalle pyydetyt tositteet, jonka jälkeen maksu tapahtuu kello 7-23 välillä heti, muina aikoina heti palvelun avauduttua.

Pikavippien vertailu

Risicum tarjoaa asiakkailleen lyhytkestoisia luottoja 50-100 euroa. Pienlainoja on markkinoilla paljon ja niiden vertailu voi olla vaikeaa. Risicum tarjoaakin asiakkailleen reilun mahdollisuuden pikavippien vertailuun verkkosivuillaan. Tietopaketti selventää miten ja mitä tietoja vertailussa tulisi ottaa huomioon ettet joudu maksamaan liikaa.

Luoton saamiseksi vaadittavat tositteet

Kun olet hakenut luottoa Risicumilta, olet täyttänyt hakulomakkeen, olet saanut alustavan päätöksen luoton myöntämisestä. Tämän jälkeen sinun tulee toimittaa asiakaspalveluun kopio palkkalaskelmasta, eläkepäätöksestä tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä ja sen erittelyosasta.

Ellet löydä näitä tositteita, voit toimittaa myös tiliotteen kolmelta viimeiseltä kuukaudelta, joista ilmenevät säännölliset tulosi. Tiliotteet voi helposti hankkia vaikkapa verkkopankista omilla tunnuksilla.

Pikavipit ovat summaltaan pienempiä, ne eivät vaadi tositteita. Hakijoiden luottotiedot tarkistetaan hakemuksen yhteydessä.

Kulutusluoton hakeminen netistä

Risicum-kulutusluoton hakeminen netistä on huomattavasti nopeampi ja helpompi tapa. Se onnistuu yksinkertaisesti nettisivuilta verkkopankkitunnuksilla. Yläpuolelta pääset nettisivuille.

Pikalainan hakeminen puhelimitse

Voit hakea Risicumilta luottoa soittamalla numeroon 0600-18681. Puhelun hinta on 1,50euroa min + pvm. Sinun ei tarvitse itse täyttää lomaketta verkossa, vaan asiakaspalvelu täyttää hakemuksen puolestasi antamiesi tietojen perusteella. Saat päätöksen luoton myöntämisestä saman puhelun aikana.

Puhelinmyynnissä saat lainasopimuksen kirjattuna kirjeenä lähimpään postiisi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi kirjettä noutaessasi. Tutustu kotona rauhassa lainan ehtoihin ja hyväksy ehdot allekirjoittamalla ja palauttamalla sopimus sinulle toimitetussa valmiiksi maksetussa kuoressa. Luoton saapuminen tilillesi kestää muutamia päiviä. Risicum siirtää luoton sinulle heti sopimuksen saatuaan aukioloaikanaan 7-23 viikon jokaisena päivänä.

Onko hakeminen turvallista?

Risicumilla on käytössä https-yhteys, joka tarkoittaa sitä, että tietosi siirtyy palveluun tietoturvallisesti kryptatun yhteyden avulla. Tämän takia pidän palvelua turvallisena.

Luoton takaisinmaksu

Pikavippi maksetaan summasta riippuen takaisin 14-90 vuorokauden kuluessa. Kulutusluotossa maksuaikaa voi saada maksimissaan kolme kuukautta. Kulutusluotolle saa maksuaikaa jopa 12 kuukautta eli vuoden, voit valita tuleeko lasku lyhennyseristä sähköpostiisi vai kirjeenä postiosoitteeseesi. Saat luotostasi selkeän kaavion, josta voit tarkastella tulevia maksueriä ja eräpäiviä.

Vastausnopeus?

Lähetin asiakaspalveluun kysymyksen sähköpostilla tiistaina klo 9:11, johon sain vastauksen klo 15:39 eli ihan hyvä aika. Voit tietysti myös soittaa, jolloin saat heti vastauksen.

Avoinnaoloajat?

Voit täyttää lainahakemuksen netissä mihin aikaan tahansa. Asiakaspalvelu auttaa sinua arkena klo 7-22 sekä viikonloppuna klo 9-21.

Esimerkki vipistä

Vippisumma: 500 €
Laina-aika: 1 vuosi
Kuukausierä: 51,38 €
Yhteismaksu: 616,56 €
Kulut yhteensä: 116,56 €

Sivun muokkaukset

26.6.2016: Kirjoitettu palvelun turvallisuudesta
1.7.2015: Vastausnopeudesta osio
4.5.2015: Kerrottu, että milloin on auki
18.3.2015: Vipin esimerkki artikkeliin
2.2.2015: Yhtiön tietoja lisätty

Pisteytä artikkeli

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kommentoi, arvostele tai kerro kokemuksista